Dekke 17. mai bordet

Flagget i rødt, hvitt og blått

Se Norges farger – det er jo så flott! Det vaier i vinden og viser seg stor, for alle mennesker som i Norge bor.

Mai måned har offisielt startet – 17. mai er like rundt hjørnet! Har du lyst å gjøre noe ekstra ut av borddekkingen dette året? Vi har dekket 17. mai bordet i nasjonalfargene og håper det gir deg inspirasjon til borddekkingen!

Tips til borddekking

17. mai representerer årets festdag, bordet skal dekkes og gjøres stas på – anledninger, store som små, skal feires!

Vi har latt oss inspirere av den tradisjonelle 17. mai følelsen hvor nasjonalfargene er bordets blikkfang og den luftige, vårlige tiden setter stemningen.

17. mai bordet er dekket med en klassisk, hvit duk for å skape et rent utgangspunkt. Sammen med de organiske detaljene som vi finner i blomstene er dette en fin kontrast til nasjonalfargene som er bordets blikkfang. Ved et slikt utgangspunkt kan du absolutt leke deg med både servise, hvordan legge bestikket og ikke minst serviettbruk når det gjelder motiv, tekstur og farge.

Vi har valgt å skape små, elementære dekorasjoner som vi mener gjør borddekkingen komplett.

Et tips – knyt sløyfebånd i nasjonalfargene rundt champagne stetten!

Friskheten hentes opp med bær i nasjonalfargene på fruktspyd, disse valgte vi å plassere i glassene som en fin detalj.

Valg av bestikk falt denne gang på vårt prisvinnende design, Tuva som er designet av Per Finne i 2009. Tuva har unike kvaliteter, det gir god balanse og et godt grep i hånden. Tuvas rene, skandinaviske uttrykk passer godt til alle oppdekninger.

Tuva

Bestikksett 24 deler

3.700 kr

Tuva

Kakesett

1.299 kr

Tuva

Dessertsett

1.299 kr
50%

Tuva

Kakegafler 4pk

314,50 kr
17.mai borddekking - Tuva spisekniv og spisegaffel
17.mai borddekking - Tuva spisekniv og spisegaffel

Koldtbord med Hardanger Buffésett

Nasjonaldagen er en dag hvor vi liker å møtes og spise godt sammen – 17. mai handler om å kose seg! I den anledning er et bugnende koldtbord typisk mat for en slik dag. Hardanger Buffésett gjør enhver 17 mai frokost og koltbord til en lek. Noe som passer utmerket på en slik festdag! Settet inneholder en påleggsspade, en smørkniv, en syltetøyskje og to påleggsklyper.

Hardanger buffésett , dekket bord , 17. mai
Hardanger bestikk buffèsett, dekket bord, 17. mai

Et tips – kakegafler fungerer utmerket som påleggsgaffler!

Her kan du enten bruke kakegafler i samme serie som er duket med, eller du kan skape ditt eget utrykk ved å kombinere ulike design slik som vi har gjort her. Det handler om å finne din personlige stil og hvilket utrykk du ønsker å skape – gjennom bestikket gjør man nettopp det. Slik får du også mest mulig bruk ut av Hardanger Buffésett, som med sitt stilrene design, passer til alle våre bestikkserier.

 

Fjord

Kakesett

899 kr
50%

Tuva

Kakegafler 4pk

314,50 kr

Hardanger

Buffésett

999 kr

Hardanger

Issett

899 kr

Kakebordet

Kakebordet er for mange den viktigste delen av festmåltidet. Kakebordet skal helst bugne av kaker og søtsaker som frister alle og enhver. Pavlova og kransekakestenger er soleklare favoritter hos mange. Vi har valgt å pynte bordet med en sukkersøt Pavlova kake som er dekket med friske bær i nasjonalfargene. Det for oss setter prikken over i’en på kakebordet.

Til kakebordet har vi valgt å bruke Fjord kakespade og kakegafler. Fjord er designet av Odd Leikvoll, også kjent som grunnleggeren av Hardanger Bestikk. Designet har rene, elegante linjer som er typisk for skandinavisk minimalisme. Dette er en av våre bestselgende serier med god grunn, det passer til alle anledninger – også til 17. mai kakebordet.

17.mai borddekking - Fjord kakegaffel
17.mai borddekking - Fjord kakegafler

Dessert etter desserten!

Is hører for mange til på festens dag. Enten som dessert, eller bare som noe godt i magen i løpet av dagen. Uansett vil Hardanger Issett være en trofast følgesvenn. Med ergonomisk utforming og med is skjeer som har ekstra lengde, får du et produkt som passer perfekt når alt du trenger en utsøkt iskremopplevelse. Settet inneholder fire isskjeer og en kuleisskje.

Hardanger Issett, dekket bord, 17. mai, flagg
Hardanger Issett, 17. mai

Skal du dekke 17. mai bordet med Hardanger Bestikk? Vi vil gjerne se! Dersom du bruker Hardanger Bestikk til å pynte 17. mai bordet, legg ut på Instagram og tagg oss med #Hardangerbestikk. Vi gleder oss til å se deres kreasjoner. God borddekking!