Inspirasjon og tips

La tankene vandre

Opptatt av gode matopplevelser? Eller vil du bli kveldens super-host? Vi sikrer deg en fantastisk, stemningsfull matopplevelse med Hardanger Bestikk. Bli med i vårt univers og oppdag hvordan du enkelt kan skape den mest begeistrende borddekkingen i forskjellige varianter og stiler. Vi har samlet våre ideer tilpasset utallige anledninger i tillegg til matinspirasjon og tips til vedlikehold av ditt design. Vårt mål er å inspirere deg til å samle venner og familie for å skape minnerike matopplevelser, tilbringe tid sammen, bygge sterkere bånd og dele ekte historier rundt et dekket bord.

Finn ditt forrettsbestikk

Forrettsbestikk spiller en langt mer allsidig rolle enn du kanskje har innsett. Til tross for navnet, strekker bruken seg langt utover kun forretter.

Les mer

Dekk et sommerbord i farger

Sommeren er tiden for å invitere til sene kvelder rundt et hyggelig sommerbord. Vi gir deg noen tips til hvordan du kan dekke et sommerbord.

Les mer

Dekke 17 mai bordet

Mai måned har offisielt startet – 17. mai er like rundt hjørnet! Har du lyst å gjøre noe ekstra ut av borddekkingen dette året? Vi har dekket 17. mai bordet i nasjonalfargene og håper det gir deg inspirasjon til borddekkingen!

Les mer

Tradisjonsmat på nasjonaldagen

God mat og drikke utgjør den røde tråden for en tradisjonsrik 17.mai feiring. Vi har invitert til rømmegrøt for en skikkelig tradisjonsrik 17.mai middag. Hva serverer du denne dagen?

Les mer

Dessertbestikk

Dessertbordet bugner av fargerike, fristende smaker – kanskje du skal feire en bursdag? Du har desserten på plass, selskapet er på plass, men hva mangler? Dessertbestikk fra Hardanger Bestikk, selvsagt!

Les mer

Pris for emballasjedesign

Hardanger Bestikk ble nylig tildelt en utmerkelse ved The World Brand Design Society Awards 2023/24! Vårt bidrag, “Table Stories”, utmerket seg blant anerkjente verk, og demonstrerte vårt fokus på innovasjon gjennom fortellerteknikk og håndverksmessig kvalitet.

Les mer

Juletradisjoner med Hardanger Bestikk

Julen er en viktig høytid for mange, en tid for å feire tradisjoner, familie, og fellesskap. Juletradisjoner spiller en sentral rolle i å knytte sammen generasjoner, hvor gamle minner æres og nye skapes. Hardanger Bestikk er stolte av å være en del av deres juletradisjoner, år etter år.

Les mer

Hvordan fjerne flekker på bestikk

Selv med god rengjøring kan bestikket få flekker og merker over tid. Det kan skyldes vannkvalitet, matrester, eller bare generell slitasje. Vi gir deg våre beste tips til hvordan du effektivt kan gjenopprette glansen i ditt Hardanger Bestikk, helt flekkfritt!

Les mer

Finn ditt biffbestikk

Visste du at ulike biffkniver kan påvirke matopplevelsen? Å velge riktig biffbestikk handler om å vurdere funksjon, design og kvalitet. En biffkniv som gir presisjon, er holdbar og av høy kvalitet, vil være en pålitelig følgesvenn på kjøkkenet.

Les mer

Slik bruker du Hardanger Skalldyrsett

Å spise skalldyr kan være en utfordring, og Hardanger Skalldyrsett er spesialdesignet for å utføre denne oppgaven enkelt og elegant. Her er våre beste tips til hvordan du kan nyte skalldyr med Hardanger Skalldyreset.

Les mer

NYHET! Is og Buffét sett

Nå ønsker vi velkommen til issettet og buffésettet i Hardangerserien. Hardangerserien ble lansert og utviklet på bakgrunn av ønsket om å skape en serie med høy funksjonalitet til alle anledninger. Hardangerserien kan komplementere alle design, både eksisterende og kommende bestikkdesign i Hardanger Bestikk.

Ser mer

Enkel dessert til festen

Har du et sosialt arrangement på trappene og lurer på hva du skal servere? Gjør en kremaktig Tiramisu servert rett på skje, toppet med en deilig kaffesaus og bringebær – en smaksbombe uten like.

Les mer

Inspirasjon til påskebordet

Mars er endelig her – tenk, den første offisielle vårmåneden! Vi synes det er tid for å rydde plass til påsken, en høytid hvor det er litt ekstra viktig å samle sine nærmeste rundt et dekket bord. Vi har produktene som gir påskebordet det lille ekstra!

Les mer

Stålkvalitet

Tanken til gründer Odd Leikvoll var at man kunne ikke lage et godt bestikk uten de beste råmaterialene. Bestikk er et verktøy i hverdagen- vi bruker det hver dag, til omtrent hvert måltid. Derfor er det utrolig viktig at råmateriale som er i bruk er laget for å tåle daglig bruk.  

Les mer

Gratulerer med morsdagen!

Alle mammaer fortjener en hedersdag, en festdag til ære for de kvinnene som står på for oss- dag inn og dag ut. Vi har alle forskjellige måter å feire morsdag, likevel har vi som fellesnevner at mødre skal vartes opp. Denne dagen skal alle mammaer kjenne seg verdsatt!

Les mer

Nyhet - Bestikkpose til dessertbestikk

Nå lanserer vi bestikkpose til dessertbestikk – en smart og plassbesparende oppbevaring til dine teskjeer, dessertskjeer og kakegafler.

Les mer

Livstidsgaranti

Hardanger Bestikk er en familiebedrift med rike tradisjoner, og som eier av ditt eget bestikk anser vi deg som en av våre familiemedlemmer som vi å hedre ved å gi deg livstidsgaranti.

Les mer

Våre bestikksett

For oss i Hardanger Bestikk er bestikk mye mer enn et redskap man bruker til å spise med. Bestikk er personlig, noe som skal passe dine preferanser og din stil i hjemmet.

Les mer

Adventskos

Av og til kan vi savne å komme i den julestemning som man gjorde når man var barn. Derfor har vi samlet noen av våre beste tips for julehygge i adventstiden slik at ventetiden kanskje ikke blir så lang allikevel.

Les mer

Farsdag

En far er en superhelt i forkledning. Han fikser alt, lykker og gir gode råde. En far kan ofte oppfattes som tøff, men ofte er han fløyelsmyk på innsiden.

Gratulerer så mye med farsdagen til alle fedre!

Se her

Nyhet! Fruktkniver

 

Frukt og Hardanger er to ord som passer som hånd i hanske. Fruktknivene våre fungerer like godt til grønnsaker som til frukt, og er din beste hjelper til å skjære og hakke frukt og grønt

Se her

Julegavetips

Hardanger Bestikk har 60 års erfaring med å ligge under juletreet. Det å gi bort en julegave som gir en raslende lyd er vel alltid spennende?

Se tips

Ramona fyller 40 år og vi feirer med nyheter

I år feirer Ramona 40 år! Bursdagen til Ramona feires med etterspurte produkter i denne bestikkserien. Vi ønsker velkommen til Ramona frokostsett, grøtsett og ostesett.

Les mer

Oda, et design med kun det beste

Nyhet! Oda er et dynamisk design med eksepsjonelt gode grepsegenskaper, skapt for uforglemmelige matopplevelser. Her er det lagt stor vekt på ergonomiske karaktertrekk som gjør bestikket behagelig å bruke. Det er smalt, men har samtidig et snitt som balanserer form og funksjon på så måte at bestikket ligger støtt i hånden.

Les mer

Organisert og ryddig kjøkken

Tilpass kjøkkenet så det passer deg og din livsstil. Med smart organisering i kjøkkenskap og -skuffer, gjør du kjøkkenet mer effektivt.

Les mer

Lykke, dynamisk og elegant

«Lykke» gjør borddekkingen til en lek. Med dekorative produkter trenger man ikke mye pynt på bordet for å fremheve det lille ekstra man ønsker for en elegant borddekking.

Les mer

Kristin - ingenting er umulig

Det var en etablert sannhet at det ikke var mulig å lage hull i skaftet på stålbestikk. Slike utsagn gjorde at gründer Odd Leikvoll ville motbevise, og det var akkurat det han gjorde med bestikkserien Kristin.

Les mer

Lukseriøs helgefrokost

Endelig er helgen her, perfekt anledning til å stelle i stand en fin helgefrokost som inneholder det lille ekstra. Hvem har sagt at man ikke ta frem finserviset og finbestikket en lørdag eller søndag morgen?

Les mer

Hardangerserien

Hardangerserien ble lansert og utviklet på bakgrunn av ønsket om å skape en serie med høy funksjonalitet til alle anledninger. Hardangerserien har fokus på produkter som brukes i tillegg til spisedeler.

Les mer

Tuva - designvinneren

Ambisjonen bak Tuva-designet var å skape en universell bestikkserie som kunne passe alle aldre og ferdigheter, uten at det gikk på bekostning av det estetiske.

Les mer

Dekke nyttårsbordet

Årets siste festbord nærmer seg ferdig dekket. Vi i Hardanger Bestikk har funnet frem glitteret og konfettien og vi er klare for 2022. Få gjestene dine i feststemning med et fint dekket bord.

Les mer

Barnebestikk i hverdagen

Vi i Hardanger Bestikk synes det er viktig at barna får lov til å spise selv og føle seg inkludert rundt spisebordet. Det er stor stas for barna at de kan spise med det samme som foreldrene gjør.

Les mer

3 måter å dekke julebordet

Desember måned har offisielt startet – julen er like rundt hjørnet! Vi har dekket tre ulike julebord, og håper det gir inspirasjon til deg som enten liker det tradisjonelt, moderne eller kanskje befinner deg litt imellom.

Les mer

Barnebestikk

I Hardanger Bestikk, er inkludering og familie viktige verdier for oss. Derfor har vi utviklet barnebestikk basert på våre bestselgende serier Nina, Fjord, Ramona og Julie – alle designet for barnehender og barnas motorikk.

Les mer

Hvordan dekke med bestikk?

Så snart du vet hva som skal serveres finnes det noen enkle kjøreregler som gjelder for hvordan bestikket skal ligge på bordet. Men du, husk at det ikke er disse reglene som skaper den gode og personlige stemningen rundt bordet – den er det du og selskapet som gir.

Les mer

Historien om Nora

Sent i april 2000 kom lille Nora til verden, Odd Leikvolls fjerde barnebarn og familiens nye tilskudd. I tradisjon tro satte Odd seg bak skissebenken og startet på det som skulle bli blant dem mest avanserte og tekniske designene Hardanger Bestikk har skapt.

Les mer

Gründer Odd Leikvoll

Odd Leikvoll, mannen som grunnla Hardanger Bestikk. Hvor fikk han lidenskapen bak bestikkproduksjon fra? Les mer om han her.

Les mer

Hvordan har bestikkets funksjon endret seg over tid?

Bestikket startet som arbeidsverktøy og forflyttet seg til noe kun velstående mennesker skulle ta i bruk. Les om historien til bestikket her.

Les mer

Organisert og ryddig kjøkken

Tilpass kjøkkenet så det passer deg og din livsstil. Med smart organisering i kjøkkenskap og -skuffer, gjør du kjøkkenet mer effektivt.

Les mer

Populære gaver igjennom 30 år

Vi har vært levende opptatt av at du som forbruker skal finne et rikt utvalg av gave-ideer i vårt spennende sortiment. I år er det hele 30 år siden vi begynte med fine gaveesker til bestikket vårt.

Les mer

Bryllupsgaver

Om du skal gifte deg og er på utkikk etter tips til hva du skal sette opp på ønskelisten, eller du skal i et bryllup så har vi samlet en rekke bryllupsgave tips og ideer her. 

Se tips

Tidløse design i 60 år

I Hardanger Bestikk mener vi at å vektlegge bærekraft gjennom tidløse design er det viktigste vi kan gjøre i en designprosess.

Les mer

Julie, elegante former og ergometrisk grep

Julie bestikket ble designet av Per Finne og lansert i 2011. Julie har en form som er lang, slank og elegant.  

Les mer

Carina, et tidløs design

Carina er designet av Odd Leikvoll i 1989. Med avrundede kanter fremstår designet som mykt og dekorativt, og er like aktuelt nå som da det først ble produsert.

Les mer

Gavetips

Hardanger Bestikk har i over 60 år vært en populær gave og vi vet hvor vanskelig det kan være å finne den rette gaven. Hos oss finner du gaver til alle anledninger.

Se tips

Historien om Fjord

Fjord er designet av Odd Leikvoll, mannen som grunnla Hardanger Bestikk i 1958. Fjord har rene og elegante linjer, typisk for den skandinaviske minimalismen.

Les mer

Ninas historie

Tredje september 2008 fikk Nina den tøffe beskjeden om at hun hadde fått brystkreft. I samarbeid med Brystkreftforeningen forteller Nina sin historie.

Les mer

Blomstring i Hardanger

Siden 1958 har Hardanger Bestikk blitt inspirert av naturen. Fjorden og fjellene som vi er omringet av er og forblir en inspirasjonskilde når det kommer til både utviklingen av bestikk, men også det å ivareta verdiene våres.

Les mer

Historien om Nina

Nina designet er oppkalt etter gründer Odd Leikvoll sin datter, Nina. Designet ble lansert i 1998- året Nina tok steget inn i familiebedriften som reisende selger.

Les mer

Historien om Ramona

Ramona – Den ukjente historien . . .Hvert design har en historie med fotspor av trender og designere. Alle de 27 ulike designene vi har i porteføljen i dag er oppkalt etter jenter i familien og kvinner som står oss nær.

Les mer

Kvinnedagen

Hardanger Bestikk gratulerer alle med kvinnedagen den 8.Mars. Hardanger Bestikk har siden oppstart kalt opp mange av sine design etter jenter i familien, eller fra nære venner. Vi har intervjuet tre av disse jentene som har fått et design oppkalt etter seg for å høre hva de synes om det, men også om kvinnedagen.

Les mer

Caroline Berg Eriksen dekker nyttårsbordet

Nyttårsaften er den perfekte anledningen til å samle venner og familie rundt bordet for å ønske det nye året velkommen. Vi har fått inspirasjon fra Caroline Berg Eriksen som har dekket opp til det perfekte nyttårsbordet!

Les mer

Caroline Berg Eriksen dekker julebordet

Julen er en tid for å samle venner og familie rundt dekket bord. Caroline Berg Eriksen inspirerer på mange måter, spesielt med hennes borddekkinger. Hun har brukt sitt favorittdesign for å dekke til årets første julemåltid.

Les mer

Vedlikehold av bestikk

Hardanger Bestikk er slitesterkt, enkelt å vedlikeholde og av høy kvalitet. Med stål som tåler oppvaskmaskin har du bestikk til både hverdag og fest.

Les mer

Høstbordet

Høsten er her. Vi ser flotte farger på trærne og kulden begynner å trenge seg inn. Det er tid for å samle venner og familie til deilige høstmiddager rundt bordet.

Les mer

Påskefrokost

Endelig er påsken her. En høytid hvor vi samler venner og famile rundt frokostbordet. Egg har i alle år vært et viktig innslag under påskefrokosten.

Les mer

Maud av Norge

Maud er en moderne og stilren bestikkeserie inspirert av Odd Leikvoll sitt design, Fjord. Bestikket har rene elegante linjer som er karakteristisk for skandinavisk minimalisme.

Les mer