Våre bestikksett

For oss i Hardanger Bestikk er bestikk mye mer enn et redskap man bruker til å spise med. Bestikk er personlig, noe som skal passe dine preferanser og din stil i hjemmet. Det er som klær, musikk og kunst – en måte å uttrykke seg på og vise identitet. Derfor har vi mange ulike design og stiltyper, slik at du skal finne din favoritt og noe som passer for ditt hjem.

Hvordan velge bestikk?

Et fint bestikksett er noe som kan følge deg igjennom hele livet. Uttrykk er derfor viktig, men følelsen er kanskje enda viktigere. Et bestikk skal ligge godt i hånden og føles naturlig i møtet med maten på tallerkenen, og med litt ekstra omsorg holder bestikket seg blankt og fint år etter år.

Oda bestikk 24 deler sett

Tips når du skal velge bestikk

Så lenge du ikke har nikkelallergi bør du velge bestikk merket med 18/8 eller 18/10 stål. Har bestikket derimot ikke denne merkingen, er kvaliteten vesentlig lavere.

Se etter om bestikket er høyglanspolert, og om det er polert mellom tindene på gaflene. Skulle det ikke være det, kan det fort legge seg bakerier igjen mellom tindene. Dette kjenner du enkelt ved å stryke med fingeren i mellom spissene.

Hvilke anledninger skal du bruke bestikket til? Ønsker du å ha det i hverdagsskuffen, eller ønsker du å ta det frem til spesielle anledninger? Husk at det ene utelukker ikke det andre, vi ønsker virkelig å oppfordre deg til å dra frem bestikk av god kvalitet til de anledningene man har mest av, nemlig hverdagen. La deg inspirere til å samle familie, venner og dekke til hyggelige måltider så ofte du kan!

Hvordan kjennes bestikket ut? Føles det behagelig i hånden? Et godt bestikk øker matopplevelsen dersom det er designet riktig.

 • Tomt på lager
  Fjord bestikksett 40 deler

  Fjord

  Bestikksett 40 deler

  3.500 kr
 • 50%

  Tina

  Bestikksett 40 deler

  1.750 kr
 • 60%
  Maria bestikksett 40 deler

  Maria

  Bestikksett 40 deler

  1.400 kr

Hvordan ta vare på bestikket?

Skyll bestikket godt før du setter det i oppvaskmaskinen.

Vent til bestikket har tørket før du tar det på plass.

Desto tettere bestikket står under vask eller lagring, desto mer riper vil det bli over tid.

Ikke legg bestikket i bløt – da risikerer du rustangrep.

Sørg for at oppvaskmaskinen din er stilt inn etter leverandørens anbefalinger for vann-hardhet i ditt område.

Bruk et skånsomt pussemiddel om det kommer flekker på bestikket.

Et fint bestikksett gjør bordekkingen komplett. Samme bestikk kan gi vidt forskjellige uttrykk basert på omgivelsene. Ting du kan bruke for å påvirke uttrykket er eksempelvis anledning, glass, servise, duk, servietter, blomsteroppsatser og ikke minst borddekorasjonen. Men det aller viktigste er at du er skikkelig glad i bestikket ditt, og med det så mener vi at det ikke må stues bort i en skuff fordi man er redd for å bruke det. Det skal være en glede å ta frem, både til de hverdagslige anledningene og de store festlige anledningene.

Valg av bestikk er derfor et valg som skal være gøy, men også gjennomtenkt. Vi ønsker å skape den beste forutsetningen som mulig for at du skal finne bestikket som er rett for deg og dine. Ta derfor kontakt med oss på instagram, facebook eller kundeservice dersom du skulle ha noen spørsmål rundt våre produkter.

Våre bestikksett