Dekk sommerbordet i farger

Fargerik middag

Sommeren er tiden for å skru på grillen og invitere over familie og venner til sene kvelder, gjerne utendørs på terrassen rundt et hyggelig sommerbord. Skap sommerfølelse med å bruke ulike pastellfarger. Her gir vi gir deg noen tips til hvordan du kan skape et fargerikt sommerbord.

Sommerbordet

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og vi gleder oss til temperaturen øker og skuldrene senker seg. Sommeren blir for mange forbundet med mindre hverdagsstress og mer feriemodus. Også i år kan det se ut til at vi kommer til å tilbringe sommeren i eget land, og vi kommer til å fortsette å tilbringe mye tid i eget hus og hage. Derfor har vi laget noen tips til hvordan du kan gjøre disse anledningene til gode sommerminner.

Vi synes det blir en helt spesiell stemning når vi flytter et selskap utendørs, når temperaturen gradvis synker, teppene kommer på og stearinlysene tennes.

Når man inviterer til en sammenkomst utendørs synes vi det er fint å trekke inn elementer som gjerne finnes i området. Har du sommerblomster som blomstrer i hagen? Du kan trygt klippe av noen og bruke dem som bordpynt. Det vil ikke ta lang tid før det kommer nye knopper, og plantene blomstrer på nytt. Klipp blomstene i passende lengder, og sett de i små glass eller vaser på bordet. Slik har du en rimelig, rask og vakker bordpynt!

Lykke borddekking biffkniv og spisegaffel
Lykke borddekking biffkniv og spisegaffel

Hvordan pyntet vi bordet?

Vi har latt oss inspirere av den vakre fargemiksen som man finner i trendbildet for øyeblikket. Pastellfarger som grønn, rosa og gult er farger som både preger klær og interiør denne sommeren.

Vi har valgt å starte med en beige linduk for å trekke inn naturelementer i basen. Dette utgangspunktet ble perfekt for å kunne leke oss videre med sommerlige farger. Vi kombinerte litt ulike serviser samt ulike drikkeglass. Vi synes det er viktig at maten for god plass på bordet. Vi valgte også å ikke ha for høye vaser på bordet slik at vi man kan se hverandre.

Sommerbordet består av et bredt utvalg av farger, kombinert med hvit og beige.

For at kvelden skal vare lenge setter vi frem flere myke puter og pledd, lykter og henger opp lyslenke til skumringen kommer og temperaturen synker.

Middagen

Sommeren er definitivt høysesong for å grille, og ikke vet vi hva som ikke kan grilles. Her kan fantasien få lov til å løpe fritt. Vi valgte å gå for en veldig tradisjonell grillfest, hvor vi serverte diverse kjøtt, sammen med en nydelig brokkolisalat og gode, salte båtpoteter.

Valget av bestikk falt på Lykke, da vi følte at dette designet virkelig utstrålte noe ekstra på sommerbordet. Vi synes at bestikket setter kronen på verket når det gjelder borddekking – Lykke er et solid, men likevel elegant bestikk. Kniven har et perfekt balansepunkt som gjør at den kan stå stødig på bordet. Lykke ligger perfekt i hånden, og med sine rene linjer gir denne bestikkserien bordet det lille ekstra. Lykke er designet av Odd Leikvoll, og ble lansert i 2013.

Lykke

Biffkniv

229 kr
50%

Lykke

Forrettsbestikk

949,50 kr

Lykke

Dessertsett

999 kr
50%

Lykke

Bestikksett 24 deler

1.550 kr
Lykke salatsett
Lykke borddekking biffkniv og spisegaffel

Hvordan biffkniven ligger i hånden synes vi er viktig rundt et slikt måltid. Biffkniven har fintaggede kanter som gjør at man skjærer perfekt gjennom ethvert kjøttstykke. Bestikket har litt mer tyngde i forhold til andre design, noe som gjør at man automatisk skaper assosiasjoner til et mer eksklusivt måltid.

Desserten

Et godt måltid fortjener også god drikke. Hva med å finne frem bartenderen i deg og miks sammen noen friske drinker til de varme sommerkveldene. En god drink kan ofte serveres som velkomstdrink eller gjerne etter middagen.

Til dessert valgte vi å gå for noe så enkelt og godt som is med norske jordbær. Flere steder tilbyr de at du selv kan få plukke deg jordbær istedenfor å kjøpe på butikken. Kanskje jordbærplukking eller annen bærplukking er gøy for barna å bli invitert med på. For hvem elsker ikke jordbær?

Vi serverte desserten i noen champagneglass som også fint kan brukes som dessertskåler. For oss er smaken av is og jordbær det som smaker sommer. Du kan toppe med akkurat det du ønsker. Hva med litt mynte og lime?

Til desserten så valgte vi å dekke med Julie. Julie er en unik og elegant bestikkserie designet av Per Finne. Bestikket er utformet med tanke på at det skal ligge behagelig i hånden, og er godt balansert med fine taktile kvaliteter. Med sine lange, elegante former passer Julie fint inn i moderne oppdekninger. Julie er et enestående bestikk som både føles godt å bruke og ser lekkert ut. Det er et eksempel på det aller beste innen norsk design – vakre former som tydelig springer ut av funksjonen.

Julie

Bestikksett 24 deler

2.600 kr
60%

Julie

Biffsett

679,60 kr
60%

Julie

Dessertsett

399,60 kr
50%

Julie

Biffkniver 12stk

1.014 kr

Og du, et hvert godt måltid blir alltid bedre med gode mennesker og samtaler rundt bordet.

Maten smaker heller ikke dårligere da vi kan nyte vakker utsikt til Hardangerfjorden, bratte fjellsider og en nydelig kveldssol.

Uansett hva du velger å dekke med til både middag og dessert så kan vi garantere at vi har noe for enhver smak i vårt brede utvalg av design. Kanskje ønsker du å gå for litt mer tradisjonelt bestikk? Nina er et veldig populært design som er inspirert av rokokko stilen.

Flytt selskapet til nye lokasjoner

Er det noe det siste året har lært oss så er det å sette pris på alle de vakre perlene vi har her i landet. Og vi er helt sikre på at alle har oppdaget nye lokale perler som man kanskje ikke satt sånn pris på tidligere. Det å invitere noen på en sommermiddag trenger ikke alltid bety fullt oppdekket bord, flere retter å servere og at man er hjemme hos seg selv.

Forbered et enkelt måltid eller noe snacks og pakk det med til en liten utflukt. Hva med litt ost og kjeks i solnedgangen? Pakk med dere noe behagelig å sitte på, gjerne teppe eller sitteputer. Med slike små utflukter kan man parkere nært sin endelige lokasjon og kan ta med det man ønsker. Et godt tips fra oss er å bruke bestikkposen vår. Med denne kan du enkelt rulle sammen det du behøver av bestikk til utflukten.

Ostesettet vårt er perfekt til ost og kjeks, det består av to deler. Den brede kniven utstyrt med hull for å unngå at myke oster kleber seg. Den smale kniven har to tinder som også kan brukes som gaffel i kombinasjon med den andre. Denne er laget for hardere oster. Vi har brukt Julie teskjeer til marmelade.

Hardanger ostekniv
Piknik sommer

Julie

Bestikksett 24 deler

2.600 kr
50%

Hardanger

Ostesett

399,50 kr

Hardanger

Buffésett

999 kr
40%

Maria

Teskjeer 4pk

227,40 kr

Våre beste tips oppsummert:

  • Miks ulike farger og materialer for å skape kontraster
  • Bruk blomster, kvister og greiner fra nærområdet
  • Ikke la ditt fineste servise eller bestikk ligge innerst i skapene
  • Husk at kvelden kommer, sett frem plass til levende lys
  • Bruk nærområdet ditt og opplev nye perler

Skal du dekke sommerbordet med Hardanger Bestikk? Vi vil gjerne se! Dersom du bruker Hardanger Bestikk til å pynte sommerbordet, legg ut på Instagram og tagg oss med #Hardangerbestikk. God borddekking!

Håper dere ble inspirert til å invitere over venner og familie til hyggelige sammenkomster i sommer. Riktig god sommer fra alle oss i Hardanger Bestikk.