Inspirasjon til påskebordet

Slipp våren inn

Mars er endelig her – tenk, den første offisielle vårmåneden! Endelig er vi på vei mot en varmere og lysere tider. Vi er glade for å endelig kunne sette fokus på påsken, en høytid hvor det er litt ekstra viktig å samle sine nærmeste rundt et dekket bord.

Ta vare på de gylne øyeblikkene som oppstår rundt et måltid, og la deg inspirere av våre enkle grep til å skape en borddekking med vidunderlig påskestemning. Denne gang har vi valgt å bruke både tradisjonelle og naturlige farger, i tillegg til at vi har brukt innslag av naturen.

Påsken er en tid for å kombinere avslapping med fysisk aktivitet og livsglede – kanskje får vi også kjenne på de første, varme solstrålene? Det er en tid for kos, hvor vi samler våre venner og familie til forskjellige måltid – en god innholdsrik frokost, en lang lunsj eller middag med ekstra god mat fylt med hyggelig stemning. Vi har inkludert ulike elementer for å gi borddekkingen det lille ekstra.

Påskefrokost

Påsken feires forskjellig rundt omkring i verden og påskepynt er derfor et relativt fenomen. Ettersom vi i Skandinavia er vandt med de tradisjonelle påskefargene gult og lilla, har vi valgt å la dette være hovedinnslag i borddekkingen:

♥ Lag et fundament med en fargerik duk – en gul duk vekker påskestemningen på et blunk!

♥ Bruk et enkelt servise for å balansere for den gule fargen i duken.

♥Hent inn naturen! Vi fant kvister utendørs og dekorerte med påskeegg i ulike farger. For at alle skal kunne se hverandre rundt bordet, kan det være lurt å sette store oppsatser på enden. Det bidrar til å holde alle inkludert, slik at den gode samtalen kan flytte fritt. For å få noen gjengående, dekorative elementer, spre gjerne noen av påskeeggene utover.

♥For å skape et naturlig utgangspunkt, satt vi en bukett tulipaner i senter av bordet og plasserte deretter kuvertene rundt. Ettersom både duk og blomsterdekorasjon besto av et bredt fargespekter, valgte vi å holde øvrig dekorasjon nøytral. Et fristende frokostbord består ofte av et rikt utvalg gode råvarer, med noe for enhver smak. Sørg derfor for at du har rikelig plass til dette.

 

Kristin bestikk - inspirasjon til påskefrokosten
Kristin spisekniv - inspirasjon til påskefrokosten

På dette tradisjonelle påskebordet valgte vi å dekke med vår bestikkserie, Kristin. Designet bærer tydelig preg av treskjæring – et håndverk med røtter over tusen år tilbake i tid, hentet fra kulturhistoriske ornamenter i området rundt Hardangerfjorden. Vi mener dette designet passer ypperlig for høytider i både hus og hytte. Vi har også brukt eggesettet som er designet av Per Finne. Eggesettet har vunnet prisen “Merket for god design” av Norsk Designråd. De ulike eggedelene er funksjonelle, men også et blikkfang på frokostbordet. Eggeskjeene er spesialdesignet for et godt spisegrep, og er dessuten tilpasset designet på eggeglassene for å skape en estetisk og funksjonell helhet. Eggøsen kan brukes både før og etter koking.

Fikk du også litt påskefølelse nå?

Dekk bordet i vårlige toner

De siste årene har innslag av naturen preget trendbilde for interiør og borddekking, også hva gjelder påskepynt. Så hva med å dekke et påskebord som bringer oss ett steg nærmere naturen? For å skape denne følelsen valgte vi å droppe duk, og heller bruke treverket til spisebordet som underlag. Målet med dette var å skape et mer naturlig uttrykk. For å gi oss gode assosiasjoner til vår, påske og varmere tider,  ble hovedelementet i dekorasjonen en stor og vakker blomsterbukett.

På bordet for øvrig finnes alt som behøves for å dekke til middag. Ettersom vi ikke brukte duk, gikk vi for et servise med farger og liv i – farger vi mener roper vår! Naturelementer som kvist med gåsunger og lin-servietter var også med på å styrke det naturlige uttrykket som vi ønsket å oppnå.

Rennessanse bestikk inspirasjon til vårbordet
Rennessanse bestikk inspirasjon til vårbordet

Til slutt gikk vi for «Twisted Candles», en trend som også er med oss inn i våren. Kanskje en fin påskeaktivitet for hele familien? Man kan enkelt finne oppskrifter på dette på nettet. Til borddekkingen valgte vi å bruke vårt design, Renessanse, da bestikkets organiske former blir forbundet med det nære forholdet vi har til naturen i Norge.

Det skal være gøy å dekke bord! Vi vil anbefale deg å tenke ut tema på forhånd, men ikke vær redd for å prøve deg frem og kjøre din helt egen stil. Finn også ditt favoritt bestikk – her kan du se en oversikt over alle våre bestikkserier.

Produkter til påskebordet

Hardanger

Eggeskje

99 kr

Hardanger

Eggeglass

174 kr
50%

Kristin

Bestikksett 24 deler

1.850 kr
50%

Kristin

Løst bestikksett 48 deler

3.250 kr

Hardanger

Buffésett

999 kr
50%

Hardanger

Ostesett

399,50 kr
70%

Hardanger

Fruktkniver 6stk

269,70 kr
70%

Hardanger

Fruktsett

419,70 kr
Hardanger bestikkpose bestikkdeler

For å ta bedre vare på bestikket anbefaler vi å bruke bestikkpose. Bestikkposen tar liten plass i oppbevaringsplass og bidrar til lengre levetid på bestikket.

Skal du dekke bord med Hardanger Bestikk? Vi vil gjerne se! Dersom du bruker Hardanger Bestikk til å pynte påskebordet, legg det ut på Instagram og tagg oss med #Hardangerbestikk. God påske fra oss!