Kvinnedagen

Gratulerer med dagen til alle kvinner på kvinnedagen den 8.Mars.

Hardanger Bestikk har siden oppstart kalt opp mange av sine design etter jenter i familien, eller fra nære venner. Dette er en tradisjon som er ønskelig å beholde også i fremtiden. Ifølge daglig leder er det en måte å vise alle at Hardanger Bestikk er en familiebedrift.

I anledning kvinnedagen 8.Mars har vi snakket med noen av familiemedlemmene som har fått et design oppkalt etter dem selv. Vi ønsker å høre hvordan det har vært å vokse opp i familiebedriften Hardanger Bestikk, hvordan det er å ha en egen bestikkserie oppkalt etter seg selv, men også hva de tenker om kvinnedagen.

Nina Leikvoll
2 generasjon i familiebedriften «Hardanger Bestikk».

Hvordan feirer du kvinnedagen?
Jeg feirer ikke denne dagen selv, men gratulerer alle damer som jeg møter på kvinnedagen, spesielt mine kollegaer.

Er det en spesiell kvinne du vil hylle i dag? Og hvorfor?
Jeg ønsker å hylle min mamma i dag- hun er familiens samlepunkt. Står som en bauta i alle opp og nedturer som livet bringer.

Hvilken rolle har du i selskapet i dag?
Tittelen min er personal og administrasjonssjef, men hjelper alltid til der det trengs på hele huset. Prøver å ha et overblikk over alle leddene i selskapet.

Hvordan vil du beskrive ditt design «Nina»?
Nina designet er et tidløst mønster, og kan passe til alle stilarter som finnes. Jeg liker veldig godt at det kan styles tradisjonelt, men også moderne. Nina mønsteret kan gjerne sies er et veldig norsk design.

Hvordan er det å ha et design oppkalt etter seg selv?
Ikke bare valgte pappa å kalle opp et design etter «vetlajento si», men han tegnet også mønsteret selv til meg. Designet ble lansert den dagen jeg begynte å arbeide i familiebedriften. Dette synes jeg selvsagt var og enda er stor stas. Ekstra flott er det jo at det ble en stor suksess.

Har du designet ditt i bestikkskuffet selv?
Jeg har Nina designet i hverdagsskuffen, og bruker det hver dag. Sender ofte en stor takk til pappa for dette designet.

Til slutt; Hvordan er det å vokse opp i en familiebedrift?
Det å få lov til å vokse opp i en familiebedrift er et privilegium. Selvsagt har vi uenigheter og vi diskuterer ofte, men vi får også lov å ta arven videre til neste generasjon. Jeg er veldig stolt og ydmyk for hva min pappa skapte og fikk til. Det viktigste i en familiebedrift er å klare å skille privatliv og jobb, slik at vi klarer å ta vare på vennskapet vi har med hverandre. Vi jobber hardt hver dag for å klare å bringe familiebedriften videre til våre barn, men ofte så innebærer det også å ha med seg en porsjon flaks for å lykkes.

Nora Leikvoll
3 generasjon i familiebedriften «Hardanger Bestikk».

Hvilken rolle har du i selskapet i dag?
Min rolle i Hardanger Bestikk er SoMe ansvarlig, det vil si at jeg styrer sosiale medier og lager kreativt innhold til de ulike plattformene vi er tilgjengelige på. Jeg studerer innholdsproduksjonen, og det er derfor utrolig gøy og givende at jeg får sjansen til å praktisere det jeg gjør på skolen! I tillegg er det jo også naturlig for meg å være engasjert i det meste som foregår i og med selskapet ellers.

Hvordan vil du beskrive ditt design “Nora”?
Nora designet er litt tøffere enn de fleste andre design som Hardanger Bestikk har. Det har rundere kanter og en matt overflate, noe som jeg mener gjør at det lett kan skille seg ut i mengden. I tillegg er skaftet er fylt, noe som gjør det utrolig godt å holde i. Det har jeg hørt fra mannfolk med litt store hender når jeg har solgt det i butikk, haha!

Har du designet ditt selv i bestikkskuffen?
Hehe, det er klart at jeg eier alt av Nora til meg selv! Både det som er å finne i butikk i dag, men også de delene som er gått ut av produksjon. Men akkurat nå har jeg faktisk Julie i kjøkkenskuffen min. Det har litt med plassmangel å gjøre. Den dagen jeg kjøper meg min første bolig skal jeg sørge for at jeg har plass til Nora også selvfølgelig!

Hvordan feirer du kvinnedagen?
Jeg vil feire kvinnedagen ved å gratulere alle fantastiske kvinner der ute. La oss huske på hvorfor vi har denne dagen, og ikke minst hvorfor vi fremdeles trenger denne internasjonale feiringen.

Er det en spesiell kvinne du vil hylle i dag? Hvorfor?
Ja- en kvinne i mitt liv som alltid, ikke bare på kvinnedagen, fortjener en hyllest er min kjære mamma! Hun er inspirerende på så mange måter, en Duracell kanin uten stopp og om jeg blir halvparten så god mor en dag er jeg fornøyd med det.

Kristin Leikvoll
3 generasjon i familiebedriften «Hardanger Bestikk».

Hvordan feirer du kvinnedagen?
Jeg har egentlig aldri feiret kvinnedagen noe særlig, men dette har jeg lyst til å endre på! Det er jo en veldig viktig dag som jeg har lyst å markere.

Er det en spesiell kvinne du vil hylle i dag? Og hvorfor?
Da har jeg lyst å hylle Greta Thunberg! Det er ikke kun fordi hun er opptatt av miljøkrisen, men fordi hun får så utrolig mye kritikk og slemme kommentarer rettet mot seg og det syns jeg er kult at hun står i!

Hvilken rolle har du i selskapet i dag?
Jeg jobber ikke i selskapet, men jeg bidrar der jeg kan. Om det så er å hjelpe til under bryllupsmesser, rydde i butikker eller annet som gjør at jeg kan bidra. Ellers er jeg selvsagt en stor fan!

Hvordan vil du beskrive ditt design «Kristin»?
Designet mitt “Kristin” er inspirert av treskjæring og jeg er stolt over at bestikket har et historisk preg på seg. Jeg synes mønsteret på skaftet er et kunstverk i seg selv! Helt klart det fineste designet.

Hvordan er det å ha et design oppkalt etter seg selv?
Det syns jeg er veldig gøy, og det er absolutt noe jeg syns er veldig stas! Ekstra gøy er det jo at det er besten som har designet det til meg.

Har du designet ditt i bestikkskuffet selv?
Jeg har Kristin bestikket i skapet- men i selve bestikkskuffen har jeg faktisk Julie, et annet design jeg synes er veldig fint.

Til slutt: Hvordan har det vært å vokse opp i familiebedriften Hardanger Bestikk?

Det har vært veldig fint! Vi har alltid noe å snakke om rundt middagsbordet. Jeg har alltid fortalt om selskapet til andre med stor stolthet. Utenom det så har det selvfølgelig vært veldig praktisk å alltid vite hva man skal gi i gaver til de man er glad i.

Vi i Hardanger Bestikk ønsker å gratulere alle kvinner der ute med dagen!

Tomt på lager

Nina

Bestikksett 24 deler

2.600 kr
60%

Nora

Bestikksett 24 deler

1.480 kr
50%

Kristin

Bestikksett 24 deler

1.850 kr
40%

Ramona

Bestikksett 24 deler

1.860 kr