Populære gaver igjennom 30 år

Gaver har alltid vært viktig.

Vi har vært levende opptatt av at du som forbruker skal finne et rikt utvalg av gave-ideer i vårt spennende sortiment. I år er det hele 30 år siden vi begynte med fine gaveesker til bestikket vårt. Vi har gaveideer til alle anledninger – bursdag, jul, konfirmasjon, bryllup eller en enkel gave til middagsvertskapet.

Populære gaver igjennom 30 år

Inspirert av sølvbestikk og dens posisjon i gavemarkedet, ønsket også vi i Hardanger Bestikk at vårt stålbestikk skulle ta en slik posisjon i gavemarkedet. Målet var at våre produkter skulle bli satt på ønskelisten til alle anledninger. I 1958 begynte vi å produsere bestikk, men det var ikke før i 1991 at vi begynte å levere bestikket i fine gaveesker. Dette ble starten for gavekonseptet, og fokuset ble nå å være en solid aktør på gavemarkedet.

Er det noe man alltid har bruk for, og alltid kommer til å få bruk for, så er det gaver. Frem til 90 tallet var ikke stålbestikk en populær gave å gi bort, og heller ikke noe som ofte stod på ønskelisten ved store anledninger.

Vi har aldri levert bestikk uten esker, men våre første esker hadde plastikklokk slik at man kunne se innholdet. Den gjorde ikke noe stort ut av seg på et gavebord.

Vi jobber hver dag for at våre produkter skal være en selvskreven gjest på ethvert gavebord
Hardanger tinn ulike gaveesker
Hardanger kongetinn ulike gaveesker

Ulike gaveesker

Den første gaveesken kom for 30 år siden. Det var en hvit eske med en fysisk rød rosett som måtte legges utpå esken. Responsen på denne esken med rosetten ble overveldende, men det ble for mye arbeid å legge på rosetten på hver enkelt eske. Derfor fikk vi laget en lignende eske, hvor rosetten var i selve papiret.

Som første bestikkleverandør i Norge var vi tidlig ute med å levere stålbestikk i gaveesker. Ikke nok med at det så ut som et fint gavebånd rundt esken, men når man åpnet esken stod det «Gratulerer med ditt nye Hardanger Bestikk».

Etter en stund beveget vi oss over til sort eske. Vi har også hatt flere forskjellige farger på eskene, mange ulike

motiv fra området, samt situasjonsbilder som middagsselskaper og små hverdagsøyeblikk. Vi har altså hatt flere forskjellige esker gjennom tidene.

Hvorfor gi bestikk som gave?

Vår aller viktigste regel er at bestikket skal være av god kvalitet. Vårt bestikk er laget for å brukes og vare igjennom flere generasjoner. Bestikket er produsert i stål, noe som gjør at det kan vaskes i oppvaskmaskinen. Med 10 års garanti har du også den tryggheten som du behøver for å kunne investere i Hardanger Bestikk. Velger du bestikk fra oss velger du tradisjon, kvalitet og lekkert design. Dette er en gave som er perfekt å gi og en fryd å få.

Hvordan velge riktig bestikk?

Å kjøpe bestikk til seg selv eller i gave kan være ganske vanskelig. Man må vurdere smak, hva slags bestikk man ønsker seg og til hvilke anledninger det skal brukes. Et godt bestikk skal løse flere oppgaver.

Et bestikk skal ligge godt i hånden, noen ønsker tyngde, mens andre helst ikke vil kjenne bestikket. Et bestikk skal ikke minst være funksjonelt, husk at det er laget for å brukes, det vil si at det skal være like anvendelig når man hiver i seg morgenyoghurten som når man dekker julebordet til sine nærmeste. Det skal ikke stues bort i en skuff fordi man er redd for å bruke det opp.

Vi er alle forskjellig, og vi har alle ulik smak. Derfor har vi et stort utvalg av ulike design, med noe for enhver smak.  Liker du det minimalistisk? Eller kanskje vil du ha et utpreget design som kun skal brukes ved spesielle anledninger og passe sammen til et spesielt servise?

Vi i Hardanger Bestikk er veldig glade for at så mange enten har våre design, eller ønsker seg våre design. Vi jobber hver dag mot at vi skal finne noe som alle ønsker seg til ulike anledninger, store som små. Vi håper å kunne fortsette å se våre gaveesker på gavebord i mange, mange år fremover. Og hvem vet, kanskje gaveeskene våre snart får et nytt utseendet?