Stålkvalitet

Tanken til gründer Odd Leikvoll var at man kunne ikke lage et godt bestikk uten de beste råmaterialene. Bestikk er et verktøy i hverdagen- vi bruker det hver dag, til omtrent hvert måltid. Derfor er det utrolig viktig at råmateriale som er i bruk er laget for å tåle daglig bruk.  

Alt til sitt bruk

Stål er en legering hvor jern og karbon er de primære legeringselementene. Det finnes flere stålsammensetninger ut ifra hvilke egenskaper du ønsker på sluttproduktet. Du har for eksempel alt fra stålbestikk som du bruker for å innta mat, til armeringsjern som brukes til å forsterke eksempelvis bygninger og/eller betong. Disse produktene vil naturligvis stille ulike krav til egenskaper ved stålet.  

18/10 stål

Betydningen av 18/10-stål er 18% krom og 10% nikkel. For å kunne uttale seg om rustfritt stål må stålet inneholde minimum 17% krom. Nikkel gjør stålet mykere, mer formbart og styrker det rustfrie stålet i form av at stålet tåler syre, vann og rustangrep bedre. 10% nikkel gjør altså at vi som bestikkleverandør kan forme mange ulike bestikkdesign til dere, slik at alle skal kunne finne sin personlige favoritt. Nikkelet gjør også at varigheten på produktene blir lengre. 18/10 stål, eller rustfritt stål, er en jernlegering som har god motstandskraft mot rust og andre kjemiske angrep. Det gir et super-glansfullt utseende og har egenskaper som gjør stålet ekstremt motstandsdyktig og ekstremt varig. 

Oda, kniv, gaffel, skei, teskei

Omfattende polering

I tillegg til stålkvaliteten vår er vi stolte over den grundige poleringsprosessen som blir gjort på produktene våre. Poleringsprosessen er en av de viktigste prosessene bestikket vårt gjennomgår for å ferdigstilles. Det er en omfattende prosess med ulike poleringer for å herde bestikket mot riper og for å skape den perfekte glansen. Prosessen gjentas til ønsket polering og glans er oppnådd. Avhengig av hvilket design og produkt vi holder på å produsere gjør vi i gjennomsnitt 8 ulike poleringsprosesser per bestikkdel. På noen bestikkdeler polerer vi opp mot 20 ganger. 

 Vi polerer ikke bare bestikket for utseendet sin del, polering er også den viktigste prosessen vi gjør i forhold til hygiene og hindrer bakteriespredning. Bestikk er et intimt produkt, man har det tross alt i munnen. Man ønsker ikke at bakterier og matresten skal sette seg fast på en upolert tind. 

Laget for å vare 

Som du sikkert kan forstå legger vi mye av æren vår i stålet vi bruker. Vi legger inn opptil 28 ulike operasjoner på produktene våre for at du skal kunne få et sluttprodukt som varer. Derfor ønsker vi å oppfordre deg som forbruker, bruk kvalitetsproduktene du har rundt deg – de er laget for å være i bruk og ikke for å bli glemt i et skap eller skuff.  

 

Kvalitet siden 1958