Slik bruker du Hardanger Skalldyrsett

Sommeren er den perfekte tiden for å nyte frisk og deilig sjømat. Enten du liker skalldyr som hovedrett eller som en del av et større måltid, er det ingen tvil om at sommer og sjømat hører sammen. Å spise skalldyr kan være en utfordring, og Hardanger Skalldyrsett er spesialdesignet for å utføre denne oppgaven enkelt og elegant. Her er våre beste tips til hvordan du kan nyte skalldyr med Hardanger Skalldyresett:

1. Bruk riktig verktøy

Når du spiser kreps, hummer eller krabbe, starter du med å bruke Knekkeren til å bryte klørne. Plasser knekkeren på kloen eller halen til skalldyret, og bruk deretter litt trykk for å knekke skallet. Vær forsiktig så du ikke knuser kjøttet inni. Deretter bruker du skalldyrsgaffelen til å trekke ut kjøttet og dyppe det i smør eller saus etter eget ønske. Skalldyrsgaffelen bør holdes med tre fingre på skaftet og tennene ned.

2. Ha en ren og ryddig arbeidsplass

Når du spiser skalldyr, er det viktig å ha en ren og ryddig arbeidsplass. Bruk en mindre tallerken til å samle skallet på, ha også en liten skål med sitronvann til å rense hendene og bestikket mellom hver bit. Legg gjerne også en serviett på fanget.

3. Bruk forretsbestikk

Forrettsbestikk er det perfekte verktøyet for å nyte mindre og delikate retter. En skive med friske reker, eller deilig krabbe er eksempler på dette. Bruk Skalldyrsgaffelen til å skrape ut kjøttet fra klørne ned på en skive. Topp med sitron, salt og pepper, eller annet etter ønske.

4. Spis ute

Å spise skalldyr ute, spesielt ved sjøen, kan være en unik og uforglemmelig opplevelse. Har du et nøst, en brygge, en liten hageflekk? Uansett, ikke vær redd for å ta med deg måltidet ut i naturen. Å spise ute kan også være en sosial opplevelse. Inviter venner og familie til å være sammen rundt et felles måltid. Det er her minnene skapes.

5. Husk å nyte!

En viktig ting å huske på når du spiser skalldyr, er å ta deg tid til å virkelig nyte maten. La bestikket gjøre jobben for deg, mens du fokuserer på smaken og teksturen i hver bitt.

Vi håper dette ga deg noen nyttige tips og inspirasjon til ditt neste skalldyrsmåltid. Kjenner du en som elsker skalldyr? Hardanger Skalldyrsett er den perfekte gave, nå i ny lekker gaveeske. Klikk her for å lese mer om Hardanger Skalldyrsett.

Det perfekte verktøyet til et hvert skalldyrsmåltid

Hardanger

Skalldyrsett med knekker

799 kr

Hardanger

Knekker

299 kr

Kan vi friste med en oppskrift på fylte krabbeskjell?

Kok krabbene: Du kan bedøve de levende krabbene med et kutt mellom øynene i munnpartiet og 2 cm inn. Dette vil gjøre krabben bevisstløs. Ta godt med vann i en kjele, slik at det dekker krabbene og kok krabbene i 45 min.

Avkjøl krabbene: Ta ut krabbene og avkjøl dem liggende med skallet ned, slik at kraften ikke renner ut.

Fjern halefiken og klør: Halefiken fjernes ved å dra den av for hånd. Klør og bein kan vris av, men for et mer presist arbeid kan du bruke Hardanger Knekker. Bruk deretter en skalldyrsgaffel til å renske ut kjøtt fra klørne og legg dette i en bolle for lyst kjøtt.

Åpne krabben: Legg skallet (krabben) på bordet, sett baksiden av skalldyrsgaffelen mellom skjellet og krabbehuset og vri rundt. Du vil da stå med to deler av krabben, skjellet og krabbehuset.

Ta ut paven og fjern gjellene: Paven sitter som en pose bak øynene til krabben. Dette er krabbens magesekk, og skal fjernes. Trykk ned til du hører et lite klikk, den er da løs og kan kastes. Bruk en skalldyrsgaffel til å fjerne gjellene fra krabbehuset, også de som sitter i ryggskjoldet.

Del krabbehuset: Del krabbehuset i to og bruk en skalldyrsgaffel til å renske ut kjøttet.

Fordel kjøttet: Sorter lyst og brunt kjøtt fra skall og krabbehuset i to ulike boller. Skalldyrsgaffelen er et perfekt verktøy for de mest krevende stedene. Bruk en ekstra bolle til å lage en blanding som er ca 80% hvitt kjøtt og 20% brunt kjøtt.

Fyll krabbeskjellet: Vask skjellet i varmt vann, deretter skal det fylles med kjøtt. For best mulig smak anbefaler vi denne fordelingen: Ta blandingen av 80/20 med lyst og mørkt kjøtt og legg dette i begge sider av skallet. Ta deretter rent lyst kjøtt og plasser dette i midten. Gratulerer, du har nå laget verdens beste krabbeskjell! Skjellene kan fryses eller nytes med en gang. Du kan også legge en krabbeklo på toppen for ekstra pynt.

 

Tips!

For en deilig skive med krabbe kan vi anbefale følgende. Et ferskt godt brød med smør/majones, et salatblad, krabbefyll og fersk pepper. Topp med litt presset sitron og du har et måltid du sent vil glemme. Vi anbefaler forretsbestikk til et slikt måltid.

 

Håper det smaker!