10 års garanti

På alle våre produkter

Gratis frakt

På alle ordre

Vår historie

Preget av omgivelsene, formet av håndverkstradisjoner

Vest i Norge, hvor massive fjellsider dykker ned i speilblank fjord; der lukten av epler, plommer og moreller trekkes av umiskjennelig fjelluft gjennom grønne dallandskap; der mektige Trolltunga troner dalen som noe nærmest konstruert; der ligger Hardangerfjorden. Som et imaginært naturlandskap — Norge på sitt mest storslåtte.

Det er vanskelig å ikke la seg romantisere i det man kommer inn i Hardangerfjorden. At det var denne dalen, denne fjorden og disse fjellene som omga Odd Leikvolls beskjedne bestikkproduksjon på slutten av 50-tallet, gir historien om Hardanger Bestikk en eventyraktig kvalitet det er vanskelig å overse. Men selv om mye har skjedd siden Odd produserte bestikk for hånd, er nærheten til de dramatiske omgivelsene uforanderlig: En vital inspirasjonskilde som gjenspeiles både i levesett og i hvordan familien driver Hardanger Bestikk. For når laksen trekker oppover fjorden, eller reinsdyrjakta er i ferd med å starte, da kribler det hos samtlige Kinsarvikinger.

Jakt og fiske er en viktig del av livet her i Hardanger. Når vidda kaller og folk begynner å snuse opp etter fjellsidene, da er det ikke vits å ha de på jobb. Og det er noe av det fine med å være en familiebedrift, da kan man ha slike tilpasninger.

I likhet med ivaretakelse av jakttradisjoner er også bygdene i Hardanger fremdeles preget av det gamle og tradisjonsrike. Tett trebebyggelse, gårder med torvtak, rødmalte låver og kilometerlange rekker med frukttrær står støtt og urokkelig mot bratt og frodig terreng. De gamle byggeskikkene i det ugjestmilde terrenget forteller om stahet og stå-på-vilje; om løsningsorienterte mennesker som krevde sin plass i lag med naturen. Århundrer senere er det fortsatt en egenskap som er med på å definere de som bor her, fra bønder til bestikkmakere.

Vi lager og fikser alt selv. Det finnes jo ingen slike bedrifter lenger, så vi har hverken lært av, eller kopiert noen. Vi har funnet ut alt på egenhånd.

I dag har jakten på det beste bestikket gjennom selvlærte prosesser gitt personalet en unik teft for det sjeldne håndverket. Og selv om det naturnære er en vesentlig del av livet til bestikkmakerne i Kinsarvik, preges hverdagen av en felles stolthet og dedikasjon til arbeidet som den største bestikkprodusenten i Norden.

Vår historie

Hardanger Bestikk har lang historie, og vi er stolte av vårt norske håndverk. Produktene våre er designet og produsert ved familiebedriften i Kinsarvik ved Hardangerfjorden, og vi henter inspirasjon både fra fjorden og fjellene.

Les våre historier