Adventskos

Av og til kan vi savne å komme i den julestemning som man gjorde når man var barn. Derfor har vi samlet noen av våre beste tips for julehygge i adventstiden slik at ventetiden kanskje ikke blir så lang allikevel.

Bak sammen i tiden frem mot jul

Julen er en skikkelig kosetid, det er tiden for å senke skuldrene og de tingene man kanskje ikke alltid ellers tar seg tid til å gjøre i en travel hverdag. Hva med å samle venner eller familie til en skikkelig bakedag? Lag en liste over det dere ønsker å lage, sett frem ingredienser og sett på julemusikken.

Pynt også kjøkkenet i julens farger for en ekstra julestemning – vi lover at rødt og grønt gir denne stemningen. Det trenger ikke være mer enn å bytte ut kjøkkenhåndkle og klutene. Sett frem noen levende lys og ikke minst, sett frem julekakene du har laget.

Hardanger Bestikk pepperkakebaking
Hardanger bestikk, Maria spisekniv, pepperkake

Pakk inn julegavene

Gjør innpakningen koselig, sett deg ned i ro og fred. Kanskje ønsker du å ha på litt bakgrunnsstøy som en julefilm eller julemusikk? Finn frem det du måtte ha av julepapir, julekort, bånd eller sløyfer. Kanskje ønsker du å legge til det lille ekstra på pakkene? Det er så masse som er i naturen som kan brukes. Det viktigste er å sette av god tid og gjøre det til en hyggelig aktivitet, kanskje også noe du kan inkludere venner og familie med på?

Ramona Julegave
Julegaver fra Hardanger Bestikk

Kanskje finner du noen julegavetips til dine nære og kjære? Gir du Hardanger Bestikk til jul, gir du noe som kan skape fine øyeblikk rundt matbordet gjennom generasjoner. Vi har samlet våre julegavetips her.

Nyt sofaen med god samvittighet

Man må jo selvsagt også nyte det man har laget. Dekk på stuebordet og gjør klart til et skikkelig dessertbord. Sett dere ned for å nyte, ikke bare alt det gode, men også hverandre sitt selskap. Kanskje har man alle noen egne juletradisjoner som man ønsker å dele?

Vi kan anbefale å servere med varm sjokolade, gjerne toppet med marshmallows.

Her har vi brukt en av våre nyheter, Ramona ostesett til å servere blåmuggost på pepperkakene, noe som er en favoritt hos oss.

Ramona Ostesett, ost og kjeks
Ramona Ostesett og ost

Vi vet at juletiden er en travel tid for mange, kanskje også adventstiden? Det er mye som man skal rekke over alt fra juleavslutninger, julekonserter, julebord, juleshopping og oppi det hele så skal man gjerne vaske og pynte til jul. Det er mange koselige julefilmer, ta deg tid til å nyte disse filmene – gjerne med familie og venner. Sett frem julekakene, julebrus eller noe varmt å drikke. Ta gjerne frem julekakene du har laget og pakk deg inn i de varmeste teppene og senk skuldrene.

God jul!

Fra oss i Hardanger Bestikk