Carina, et tidløs design

Tidløs design

Velg bestikk med omhu, og det vil vare i generasjoner og gi like mye eleganse og stil til spisebordet ditt om 50 år som det gjør i dag.

Designets betydning

Carina er designet av Odd Leikvoll i 1989. Med avrundede kanter fremstår designet som mykt og dekorativt, og er like aktuelt nå som da det først ble produsert. Som kunde av Hardanger Bestikk skal du kunne investere i kvalitet – vår oppgave er å lage bestikk som skal følge deg gjennom små og store øyeblikk i livet. Våre design skal være tidløse og bærekraftige at de skal kunne vare over flere generasjoner.

Odd Leikvoll, gründer av Hardanger Bestikk og designeren bak mange av våre mest kjente bestikkserier, var lidenskapelig opptatt av sammenhengen mellom design og funksjonalitet. Hans mange design vant igjennom som svært populære bestikkserier. Han likte å flytte grenser, og banet vei for nye produksjonsmetoder som gjorde det mulig å produsere bestikk man tidligere ikke hadde sett. Carina er et prakteksempel på dette, hvor en allerede kjent behandlingsmetode for stål ble videreført til bestikkproduksjon. Metoden er i dag kjent som “børstet stål”. Kanskje var det også derfor Odd fort ble glad i matte bestikk? Ramona og Silje er beslektede serier av Carina og ble lansert rundt samme tidsperiode – alle tre er svært tidløse og blant Hardanger Bestikk´s bestselgere gjennom tidene.

I Hardanger Bestikk mener vi at å vektlegge bærekraft gjennom tidløshet er det viktigste vi kan gjøre i en designprosess, både fra et selskapsperspektiv, men også i møte med de utfordringene vi står ovenfor i dagens bruk-og-kast samfunn. Disse verdiene har vi videreført fra Odd, som designet Carina for å vare. Gamle, klassiske produksjonsmetoder møtte nye, matt og blankt design balanserte hverandres egenskaper. Og sammen med en avrundet, dekorativ kant, fikk Carina det lille ekstra.

I et tidløst design er størrelsen av vesentlig betydning – Carina skulle nemlig passe like godt til en frokosttallerken som til middagstallerken. Carina vil for mange derfor oppleves som et lite bestikk, men sannheten er at det har nøye overveide, ideelle forhold for å passe til frokost så vel som til en selskapsmiddag.

Carina bestikksett og serveringssett

Et av våre bestselgende design

Carina ble tatt godt imot på det norske markedet, og ble raskt en suksess. Designet er frem til den dag i dag et av våre mest populære design og har vært i norske varehus i over 60 år. Det er dekorativt og mykt, og beriker enhver bordoppdekning.

Vedlikehold av bestikk

Alle våre design inneholder 18% krom og 10% nikkel, hvilket utgjør rustfritt stål. Denne kvaliteten øker bestikkets holdbarhet, og er der for at du skal kunne bruke det til alle slags anledninger. Carina-serien tåler å bli vasket i oppvaskmaskin, men vi anbefaler likevel å skylle bestikket godt i forkant for å unngå flekker. Dersom du ønsker mer informasjon kan du lese mer om vedlikehold av bestikk.

Carina biffkniver

Bestikkdeler fra Carina

Carina-serien har et rikt utvalg hvor du enkelt kan samle tilleggsdeler i tilsvarende design. Du kan også enkelt supplere bestikkdeler tilpasset dine egne behov. I denne serien får du bestikksett, forrettsbestikk, kakesett, dessertsett og serveringsdeler – med andre ord, absolutt alt du trenger til både små og store måltider! Carina er et svært populært design som kan brukes til både hverdag og fest. Se hele utvalget av Carina-serien her

60%

Carina

Bestikksett 24 deler

1.240 kr
60%

Carina

Dessertsett

399,60 kr
Tomt på lager

Carina

Biffsett

1.999 kr
60%

Carina

Kakesett

399,60 kr