Dekke nyttårsbordet

Årets siste fest

Årets siste festbord nærmer seg ferdig dekket. Vi i Hardanger Bestikk har funnet frem glitteret og konfettien og vi er klare for 2022. Få gjestene dine i feststemning med et fint dekket bord. Årets nyttårsbord har vi dekket i både svart og gull med grønne detaljer. Vi håper det gir deg inspirasjon og tips til å dekke årets nyttårsbord.

Eirin elegant bestikkdeler nyttårsbord
Eirin elegant bestikkdeler nyttårsbord

Dekk med svart, gull og grønt

I desember sverger mange til rødt og grønt for å pynte til jul. Når årets siste dag står for tur kan det være fint med et skifte i fargene, hva med å dekke i sort og gull? Nyttårsaften er forbundet med fyrverkeri, konfetti, stjerneskudd, glitter og champagne. Inspirert av disse elementene, ønsker vi å bruke dem i borddekkingen.

Vi valgte å sette basen på bordet med en svart duk for å gi et luksuriøst og lunt utgangspunkt. Videre dekket vi med et servise som både har sorte og gull detaljer. Dette gir et sofistikert uttrykk til bordet. Vi valgte også å bruke sorte lysestaker og lys for å gjennomføre borddekkingen ton-i-ton. For å sette prikken over i’en og skape dybde i bordet plasserte vi også ut sorte julekuler sammen med en serviett.

Nyttårsaften er en kveld hvor man lenge hygger seg rundt bordet og deler gode samtaler. En lyslenke kan skape en lun stemning og gi lys til rommet.

Et elegant nyttårsbord trenger et elegant bestikk! Bestikket vi her har dekket med var et “limited edition” design. Bestikket ble elsket av mange, noe som førte til at vi gjorde en relansering av bestikket i ny drakt! Bestikket har fått navnet Oda. Tanken bak bestikket var at de skulle bli et iøynefallende tilbehør til hjemmet. Det er raffinerte design som lyser opp både de enkle og mest luksuriøse middagsselskapene. De utstråler selvsikkerhet, rebelsk eleganse og klassiske kvaliteter.

Vertinnegave

Kanskje er du blitt invitert til å feire årets siste dag hos noen andre? En vertinnegave er en liten oppmerksomhet man tar med seg til vertskapet som enten har invitert til middag, selskap eller fest! Tradisjonelt sett tar man med seg en ekstra vinflaske eller en hjemmebakst som gjestene kan nyte ved dessert. Men en vertinnegave kan være så mye mer enn dette og vi har valgt ut noen favoritter som du kan gi bort med stolthet – og innenfor budsjett.

Nyttårsgave

Maria

Kakespade

399 kr
50%

Hardanger

Ostesett

399,50 kr
60%

Oda

Bestikksett 24 deler

1.040 kr

Til ventetiden

Etter at et godt måltid er inntatt så venter vi alle på at klokken skal slå 00.00 slik at vi kan se fyrverkeriet, tenne stjerneskuddene og skåle med champagnen, mens vi ønsker de rundt oss et godt nyttår! Hva med å bruke ventetiden på å nyte en god dessert? Kanskje du har en tradisjon for riskrem med rød saus på denne dagen, eller kanskje du har en annen tradisjon?

Vi ønsket at desserten skulle smake jul og laget derfor en jule-vri på panna cotta. Vi tilsatte kanel og toppet med appelsinsaus slik at det ikke skulle være noe tvil om at denne desserten tilhører julehøytiden. Desserten kan lages dagen i forveien og trenger bare en rask pynting før servering. Dette gjør at både verter og gjester kan kose seg mer i selskapet.

Tips til nyttårsbordet

Nyttårsaften er en perfekt anledning for å takke venner og familie for det gamle året og se frem mot det nye året. Mange bruker derfor denne anledningen til å samle sine nærmeste for et hyggelig nyttårsselskap. Da synes vi at det er gøy å gjøre litt utav bordpynten for å sette stemningen.

Våre best tips til nyttårsbordet:

  • Dekk gjerne bordet dagen før. Det er gjerne mye som skal fikses og stelles til årets siste dag.
  • Bruk lette elementer og dekorasjoner slik at det ikke er vanskelig å flytte på noe når maten skal på bordet.
  • Bruk julepynt til bordet. Julepynten skal kanskje vekk om ikke lenge?
  • Det er mørkt ute, sett stemningen med mye lys på bordet. Både levende lys og lyslenker
  • Ta naturen inn – det grønne blir veldig fremmet av det sorte på bordet

Vi i Hardanger Bestikk til å benytte anledningen til å takke for året som har vært. Vi ønsker dere et riktig godt nyttår!

Skal du dekke nyttårsbordet bordet med Hardanger Bestikk? Vi vil gjerne se! Dersom du bruker Hardanger Bestikk til å dekke nyttårsbordet, legg ut på Instagram og tagg oss med #Hardangerbestikk. Vi gleder oss til å se. God borddekking!

Godt nyttår!