Julie, elegante former og ergometrisk grep

Julie bestikket ble designet av Per Finne og lansert i 2011. Julie har en form som er lang, slank og elegant.  

Julie kakesett
Julie serveringssett

60%

Julie

Kakespade

159,60 kr
60%

Julie

Salatsett

239,60 kr
70%

Julie

Serveringssett 5 deler

419,70 kr

Elegante Julie

Julie bestikket er utformet med tanke på at det skal ligge behagelig i hånden, og er godt balansert med fine taktile kvaliteter. Med sine lange, elegante former passer Julie fint inn i alle oppdekninger. Julie er et enestående bestikk som både føles godt å bruke og ser lekkert ut. Det er et eksempel på det aller beste innen norsk design – vakre former som tydelig springer ut av funksjonen. 

Julie serien er inspirert av gammelt og tradisjonelt sølvbestikk. Sølvbestikk hadde ofte gafler med svært lange tinder. Vi ønsket en mer moderne utførelse på designet samtidig som vi skulle bevare gamle og stolte tradisjoner – noe vi i Hardanger Bestikk er veldig opptatt av. Skjeene i Julie serien er inspirert av dråper, noe som gjør de betydelig bredere i enden av skjebladet. Dråpeformen bidrar til gode taktile egenskaper. Taktile egenskaper er egenskaper ved et produkt som oppfattes ved berøring, for eksempel om produktet kjennes hardt, mykt, glatt eller ruglete. Dette styrker gode matopplevelser.  

Designprosessen 

Design handler om å skape gode produkter der både form og funksjon er ivaretatt på best mulig måte. Produktene er redskap som skal dekke både praktiske og emosjonelle behov. Estetikk handler ikke bare om det visuelle – men hele sanseopplevelsen av et produkt. For å oppnå dette må hensynet til brukeren stå sentralt, men og kunnskap om materiale og hvordan ting skal kunne produseres. Mye av inspirasjonen vår kommer fra naturen, men også gjennom møte med mennesker.  

Hvordan vi holder bestikket var sentralt i designprosessen av Julie. Vi har alle vår egen måte å holde bestikk på, men ikke alle typer bestikk passer til alle brukergrupper. Den dynamiske kurvaturen og organiske formen gjør at bestikket ligger godt i hendene ved ulike grep, til tross for smale former. 

I et tidløst design er størrelsen av vesentlig betydning. Rundt 2010 ble serviser av en større størrelse stadig mer populært, store tallerkener og skåler inspirert av restaurantfølelsen ble tatt med inn i skandinaviske hus og hjem. Vi ønsket å inspirere mennesker til å stase opp hverdagsmiddagen, nemlig den middagen vi spiser mest av. På bakgrunn av den voksende størrelsen på serviset og ønsket om et elegant hverdagsbestikk ble Julie designet.  

Julie bestikksett

Julie bestikket ble raskt en suksess og har siden lansering vært en voksende favoritt i de skandinaviske hjem. Det er elegantmykt og beriker enhver borddekking.  

Vedlikehold av bestikk
Alle våre design inneholder 18% krom og 10% nikkel, hvilket utgjør rustfritt stål. Denne kvaliteten øker bestikkets holdbarhet og er slitesterk slik at du kan bruke bestikket til alle anledninger. Julie serien tåler å bli vasket i oppvaskmaskin, men vi anbefaler likevel å skylle bestikket godt på forhånd for å unngå flekker. Dersom du ønsker mer informasjon kan du lese mer om vedlikehold av bestikk. 

Bestikkdeler fra Julie
Julie serien har et rikt utvalg hvor du kan samle tilleggsdeler i tilsvarende design. Du kan også enkelt supplere bestikkdeler tilpasset dine behov. I denne serien får du bestikksett, forrettsbestikk, kakesett, dessertsett og serveringsdeler – med andre ord: Alt du trenger til både små og store måltider! Julie er et svært populært design som kan brukes til både hverdag og fest. Se hele utvalget av Julie serien her

Julie

Bestikksett 24 deler

2.600 kr
60%

Julie

Forrettsbestikk

639,60 kr
70%

Julie

Kakesett

299,70 kr
60%

Julie

Dessertsett

399,60 kr

Julie, elegante former og ergometrisk grep