Et godt bestikk

Hva er et godt bestikk?

Det er en fusjon mellom tradisjon og innovasjon. Det skal ligge godt i hånden, føles naturlig i møte med maten på tallerkenen. Hver del skal fungere godt med sin tilegnede hensikt, samtidig som det familiære i estetikken skal ivaretas — ett øye på modernisering, og ett på hvem vi er og hvor vi kommer fra.

Det var naturen som kalte industridesigner, Per Finne, hjem til Voss. Han hadde vært borte fra hjembygden hele sin karriere. Først som student i Oslo, deretter med egen praksis i Tromsø, og til slutt som professor og underviser på NTNU i Trondheim. Da muligheten til å flytte hjem meldte seg i 2002, grep han den med en gang — savnet etter nærhet til sin største inspirasjon var stor. Senere samme år var Per igang med å skissere nye design for Hardanger Bestikk.

I jakten på en regionsnær bedrift han kunne jobbe med, hadde  Hardanger Bestikk skilt seg ut.  Våre tradisjonsrike produkt kombinert med dedikasjonen til kvalitet trigget Pers skaperlyst.

Jeg hadde et ønske om å ta utgangspunkt i de eldre tradisjonene, for så å bringe dem inn i samtiden og fusjonere dem med skandinaviske designtradisjoner.Per Finne

Fra et designperspektiv har bestikk et veldig spennende forhold mellom form og funksjon. For meg er det viktig at den balansen er likestilt.
Per Finne

 

Idag er Per hoveddesigneren til Hardanger Bestikk, og sammen kan vi skilte med en rekke utmerkelser og priser. Både for godt håndverk, estetikk og innovasjon. Ifølge Per er de gode resultatene en konsekvens av tett dialog og stor frihet. Og enten det er snakk om det elegante bestikksettet Julie, med lange tinder og ergonomisk grep—eller det prisbelønnede bestikket Tuva, en serie som er designet for å imøtekomme ulike grep og behov i alle brukergrupper, kommer alle design fra en grunnleggende, felles fascinasjon for omgivelsene og stedet de kommer fra.