Historien om Nora

Nora

Sent i april 2000 kom lille Nora til verden, Odd Leikvolls fjerde barnebarn og familiens nye tilskudd. I tradisjon tro satte Odd seg bak skissebenken og startet på det som skulle bli blant dem mest avanserte og tekniske designene Hardanger Bestikk har skapt.

Nora bestikksett bordekking
Hardanger bestikkpose

Produksjonsprosessen

Veien fra skisseark til produkt ble kronglete. Produksjonsmetoden som vi brukte til andre design, kom ikke til å fungere på dette designet. Skaftet på Nora bestikkdeler skulle være runde, normalt sett er skaftet på bestikkdeler flate. Nye verktøy ble utviklet og samtidig ble det lagd plass til en egen produksjonshall for Nora designet, i tillegg til et eget arbeidslag som kun skulle arbeide med Nora designet.

Produksjonsmetoden besto av totalt 12 prosesser, første prosess var å presse to deler som skulle sveises sammen. Videre skulle det lages en kant rundt skaftet for å skape et mer distinkt uttrykk. Etter 11 prosesser gjensto det en prosess, siste prosess var å trykkeblåse bestikkets overflate med glasspartikler for å gjøre stålet mykt og glatt.

Nora bestikksett bordekking
Nora bestikksett bordekking

Odd hadde en brennende drivkraft og vilje for å få til dette designet. Året etter var produktet klart, Nora designet ble lansert i 2001 og tar utgangspunkt i ulike produksjonsteknikker.

Bestikkets overflate er trykkblåst med glasspartikler for å gjøre stålet mykt og glatt. Med kurvede detaljer og taktile egenskaper skapes det et distinkt uttrykk. Overflaten er trykkblåst med glasspartikler for å gjøre stålet mykt og glatt å ta på. Noras kurvede linjer og taktile kvaliteter gjør at dette er et bestikk som passer like godt til hverdags som til fest.

Siden lansering har designet blitt tatt godt imot og er i dag et velkjent design i Hardanger Bestikks portefølje.

Besten og Nora

Hva betyr det for deg at du har et design dedikert og oppkalt etter deg?

Det at jeg har et eget design dedikert og oppkalt etter meg er selvsagt noe jeg er, og alltid har vært ekstremt stolt over. Det er jo absolutt noe ikke alle har! Det at jeg får ha mitt eget bestikk som jeg kan ta med videre i generasjoner er noe jeg er beæret over å kunne få gjøre. Det er rett og slett bare tøft, i mangel på bedre ord! Det er ingen tvil om hva som er og forblir mitt favorittdesign.

Hvor lenge har du hatt bestikket og hvordan synes du det er å bruke bestikket?

Bestikket har jeg naturligvis hatt siden jeg omtrent ble født, designet kom ut omtrent et år etter jeg kom til verden. Mamma har samlet opp Nora bestikk gjennom årene slik at jeg kunne få alt, inkludert de delene som ikke blir produsert lengre. Jeg har også vokst opp med å ha Nora bestikket i bestikkskuffen hjemme. I vårt hjem ble det tatt frem litt sjeldnere og ofte brukt som fin-bestikket da jeg har flere søstre og design å kjempe mot – haha!

Nora med bestefar og gründer Odd Leikvoll

Hva husker du best fra oppveksten med besten din?

Besten min var verdens beste besten. En lun, varm og kjærlig besten som alltid stilte spørsmål, var interessert og som man kunne snakke med om absolutt alt! Da jeg var liten var jeg faktisk litt skeptisk til besten fordi han hadde en mørk stemme og jeg har fått høre at jeg var litt småbeskjeden i begynnelsen. Det tok likevel ikke lange tiden før besten sitt fang var det tryggeste stedet i verden. Noe jeg alltid kommer til å huske er alle gangene jeg og søsteren min spiste frokost der i helgene, ettersom vi også var naboer. Da ble det som regel besten sine speilegg som stod på menyen og jeg fikk selvsagt spise med Nora bestikket om jeg ønsket det!

 

Vedlikehold av bestikk

Alle våre design inneholder 18% krom og 10% nikkel, hvilket utgjør rustfritt stål. Bestikkets kvalitet er slitesterk og svært holdbar, noe som gjør at du kan bruke bestikket til alle anledninger. Nora serien tåler å bli vasket i oppvaskmaskin, men det er likevel en anbefaling om å skylle bestikket godt på forhånd for å unngå flekker på bestikket. Du kan lese mer om vedlikehold av bestikk her.

 

Bestikkdeler i Nora serien

Nora har et bredt utvalg av bestikkdeler hvor du enkelt kan supplere på designet etter eget behov. I Nora serien får du bestikksett, biffbestikk, forrettsbestikk, kakesett, dessertsett og serveringsdeler. Se hele utvalget av Nora serien her.

Nora bestikksett bordekking

Nora serien

Tomt på lager

Nora

Bestikksett 24 deler

3.700 kr
70%

Nora

Biffsett

719,70 kr
60%

Nora

Dessertsett

519,60 kr