Tuva - designvinneren

Et funksjonelt design

Hvordan et bestikk ligger i hånden, hvordan man spiser med det og hvordan det møter maten er nøye gjennomtenkt i en designprosess. Vi har alle vår egen måte å holde bestikk på, men ikke alle typer bestikk passer til måten vi ønsker å holde bestikket på. Alle bestikkdeler i Tuva-serien er designet med et hult skaft. Dette gjør bestikket lettere, men også solid og enkelt å gripe slik at det kan brukes av alle, fra småbarn til eldre.

Tuva lunsj
Tuva smoothiebowl

Prisvinnende bestikkserie

Tuva designet ble lansert i 2009 og har både vært nominert og vunnet flere designpriser, både nasjonalt og internasjonalt. Ambisjonen til designet var å skape en universell bestikkserie som kunne passe alle aldre og ferdigheter, uten at det gikk på bekostning av det estetiske. En god balanse i et bestikkdesign er det viktigste for å få et godt grep og bevegelse i hånden.

Tuva designet tar hensyn til en bred brukergruppe. Tuva bestikket er skapt for at alle mennesker enkelt skal kunne gripe skikkelig om bestikket, slik at vi alle kan bruke samme bestikk. Vi har klart å skape et enhetlig, innovativt utvalg av bestikk ved hjelp av spesielle produksjonsmetoder. Bestikkserien er estetisk fin og kombinerer innovative produksjonsmetoder med skandinavisk design. Tuva er særpreget med dynamiske, velbalanserte linjer som gir en elegant utseendet.

50%

Tuva

Dessertskjeer 4pk

314,50 kr
50%

Tuva

Serveringssett

349,50 kr

Tuva

Bestikksett 24 deler

3.700 kr

Tuva i hverdagen

Tuva designet er et bruksvennlig, estetisk vakkert design som kan dukes med til de store anledningene. Vi i Hardanger Bestikk oppfordrer til å bruke Tuva designet også i hverdagen. Vi har brukt lang tid på å teste hvordan mennesker, i alle aldrer, bruker bestikk. Tuva ble et resultat av forskningen. Ikke ha dette dette designet bortgjemt i en skuff, husk- det er flere hverdager enn festdager.

Tuva smoothiebowl
Tuva lunsjtid

Oppkalt etter familiemedlem

De fleste av våre design er oppkalt etter familiemedlemmer eller nære venner til familien som eier og driver bedriften, Tuva er intet unntak. I 2006 fikk gründer Odd Leikvoll sitt syvende barnebarn. I tradisjon tro var det dermed tid for et nytt design. Tre år senere ble Tuva designet lansert, etter lang tid med forskning og tidsbruk ble vi i Hardanger Bestikk omsider fornøyd med resultatet.

I dag er Tuva blitt 15 år og forteller stolt over sitt eget design. Hun sier at det ikke er mange som i hverdagen kan bruke produkter som er oppkalt etter en selv. Tuva bestikket har hun selv brukt så lenge hun begynte å bruke bestikk, og forteller at når hun skal dekke bordet – uavhengig av anledning, bruker hun Tuva.

Produksjonsprosessen til Tuva

For å skape riktig vekt og balanse i de ulike bestikk delene ble det en utradisjonell produksjonsprosess for Tuva designet. Skaftet er holt for å treffe riktig balansepunkt, dette er oppnådd ved å produsere skaftet i to ulike deler. Knivene er unntaket, hvor tre ulike deler skaper kniven. Overdelen av bestikket er laget i ett stykke hvor tykkelsen varierer ut ifra hvilken del det er. Deretter blir overdel og underdel helsveiset sammen for å skape volum i skaftet slik at grepet skal være mest mulig behagelig.

Vedlikehold av bestikk
Alle våre design inneholder 18% krom og 10% nikkel, hvilket utgjør rustfritt stål. Bestikkets kvalitet er slitesterk og svært holdbar, noe som gjør at du kan bruke bestikket til alle anledninger. Tuva-serien tåler å bli vasket i oppvaskmaskin, men det er likevel en anbefaling om å skylle bestikket godt på forhånd for å unngå flekker på bestikket. Du kan lese mer om vedlikehold av bestikk her.

Bestikkdeler i Tuva serien
Tuva har et bredt utvalg av bestikkdeler hvor du enkelt kan supplere på designet etter eget behov. I Tuva-serien får du bestikksett, biffbestikk, forrettsbestikk, kakesett, dessertsett og serveringsdeler. Se hele utvalget av Tuva-serien her.

Tuva - designvinneren