Maud av Norge

Nyhet!

Maud er en moderne, stilren og annerledes bestikkeserie. Med sin matte sandblåste overflate skaper Maud et unikt og elegant uttrykk. Maud vil inspirere deg til å bruke måltidet som familiens samlingspunkt.

Produkter i Maud-serien

Maud bestikkdeler afternoon tea
Maud bestikkdeler

Hvem er Maud?

De fleste serier fra Hardanger Bestikk er oppkalt etter jenter i familien, eller jenter som står familien nær. Maud derimot, er ett av unntakene. Likevel har navnet stor betydning for oss i Hardanger Bestikk. Hvordan? Maud er inspirert av norsk natur, som er en av kjerneverdiene i Hardanger Bestikk. Vi er stolt over hvem vi er, og hvor vi kommer fra. Navnet skulle derfor være en hyllest til vårt norske opphav og identitet.

Dronning Maud og Hardanger

Maud var den første dronningen av Norge etter unionsoppløsingen med Sverige. Etter et besøk i Hardanger fikk Dronning Maud en Hardangerbunad i gave. Hun tok den i bruk umiddelbart, og gikk med den allerede samme dagen. Fotografiet av Dronning Maud i Hardangerbunad florerte i det norske land, og ble blant annet trykt opp på postkort og plakater. Vi vet ikke hvor ofte Maud brukte bunaden, men hun gikk likevel inn i bunadshistorien som et sterkt symbol. Vi var ikke i tvil. Norsk design i en unik drakt – velkommen Maud.         

Maud bestikkdeler
Maud teskje

Minimalisme med særpreg  

Tusenårsskiftet markerte en stilendring for Hardanger Bestikk. Tidligere var bestikkene ofte preget av mønster og detaljer, men nå vokste også skandinavisk minimalisme frem. I tråd med skandinavisk minimalisme har Maud rene, elegante linjer og fokus på funksjonalitet gjennom taktile egenskaper. Produksjonsprosessen er også en avgjørende faktor når det gjelder bestikkets funksjonalitet. Stålet blir varmebehandlet til omtrent 400 grader, før det blir fort nedkjølt. Dette gjør at bestikket blir herdet og slitesterkt, før stålet deretter blir høyglanspolert. I siste ledd av produksjonsprosessen blir bestikket sandblåst med mikro glassmineraler. Det er dette som gir Maud den unike, matte overflaten, som passer perfekt inn i skandinaviske hjem.

Maud bestikkdeler borddekking

Hvordan dekke med Maud?

Maud er et minimalistisk design, men har en spesiell overflate. Dette gjør at Maud både passer inn i moderne og tradisjonelle oppdekninger. Bestikket skiller seg ut i mengden, og vil derfor piffe opp et hvert festbord. Den sandblåste overflaten gjør bestikket slitesterkt, noe som gjør Maud til det perfekte hverdagsbestikket. Mulighetene er mange. Vi lot oss inspirere av historien til Maud i vår borddekking. Hvordan vil du dekke med Maud?

Vedlikehold av bestikk

Alle våre design inneholder 18% krom og 10% nikkel, hvilket utgjør rustfritt stål. Bestikkets kvalitet er slitesterk og svært holdbart, noe som gjør at du kan bruke bestikket til alle anledninger, også i hverdagen. Maud tåler å bli vasket i oppvaskmaskin, men det er likevel en anbefaling å skylle bestikket godt på forhånd for å unngå flekker på bestikket. Ønsker du å lese om våre tips og triks for bedre vedlikehold av bestikk, finner du mer informasjon her.

10 års garanti

Husk at det er 10 års garanti på alle våre produkter. For å ta bedre vare på bestikket anbefaler vi å bruke bestikkpose. Den tar liten plass i skapet og bidrar til lengre levetid på bestikket.

 

Organisering i skuffe, bestikkpose

Produkter i Maud-serien

Preget av funksjonalitet og minimalisme